TALSPERSONER 
Hanne Helth
hhelth@gmail.com
+45 61 62 59 60
Balder Mørk Andersen
balder@baldersf.dk
+45 26 14 04 65
8. MARTS-INITIATIVET I MEDIERNE 

6.4.16.
Frankrig forbyder køb af sex
Frankrig indfører banebrydende lovgivning, der bl.a. forbyder køb af sex og styrker indsatsen for at få mennesker ud af prostitution. Baggrunden er en anerkendelse af, at prostitution er vold og en alvorlig hindring for ligestilling.

Download pressemeddelelse

3.9.15.
Rufferne jubler!
Indlæg i Politiken, hvor vi forklarer baggrunden for, hvorfor Amnesty støtter at gøre rufferi m.m. legalt. Ideen til denne politik er fostret af en af Englands største alfonser.

Download indlægget 'Rufferne jubler'

27.5.14.
Debat uden nuancer
Anders Arnfred bruger verdens ældste kneb - det bedste forsvar er et angreb – når han i Politiken den 23. maj påstår, at debatten om prostitution er unuanceret: Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) henviser udelukkende til forskning om bordelprostitution og 8. marts-initiativet udelukkende til forskning om gadeprostituerede og handlede kvinder i prostitutionsdebatten.

Download

13.5.14.
Stærk kritik af sexbuffeter

"Det antager jo groteske former, når man kan købe lige så mange kvinder, man har lyst til for 100 euro", siger talsperson for 8. marts-initiativet Hanne Helth og bakker EU-Parlamentets beslutning om at anbefale et forbud mod køb af sex i EU op.

21.9.13.
De radikale stoler. Men ikke på fædre
Bragt i Politiken: Talsperson for 8. marts-initiativet Balder Mørk Andersen: Der bliver ingen øremærket barsel til mænd i denne omgang.

28.12.12
Justitsministeren skylder stadig mange svar
Bragt i Politiken: Talsperson for 8. marts-initiativet Balder Mørk Andersen: Processen omkring Straffelovrådets betænkning om lovændringer på bl.a. prostitutionsområdet rejser en del uafklarede spørgsmål, som ministeren bør svare på. 

22.12.12
Danmark som Nordens Pattaya
P1:Talsperson for 8. marts-initiativet, Balder Mørk Andersen, Steen Schapiro, Seksualpolitisk Forum og Susanne Møller, SIO. 

12.12.12
Regeringens indsats mod menneskehandel er svag 
Et svar fra 8. marts-initiativet på ligestillingsministerens indlæg: 'Manu Sareen: Vi handler for at bremse menneskehandel'.

25.11.12
DR deadline: 'Nej til forbud mod købesex - hvad så? 
Se debatten mellem ligestillingsminister Manu Sareen, talsmand for Seksualpolitisk Forum, Steen Schapiro, og Hanne Helth, talsperson for 8. marts initiativet.

21.11.12
Regeringen får hug for holdningen til købesex
"Faktum er, at den svenske sexkøbslov har betydet færre sexkøbere og gjort det sværere for menneskehandlen at få fodfæste", udtaler Balder Mørk Andersen, talsperson for 8. marts-initiativet.Også Sveriges førende ekspert afviser regeringens centrale argumenter for at afvise at forbyde købesex.

21.11.12
Ekspert kritiserer kovending om købesex
Et forbud mod købesex stigmatiserer ikke de prostituerede, sådan som regeringen hævder.

21.11.12
P1 Debat på DR2: Skal det være forbudt at købe sex?
Hør debat mellem Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff og Hanne Helth, talsperson for 8.marts-initiavet.

27.8.12
I seng med friheden 
Kronik i Politiken af Marianne Bruun, Socialdemokraternes Ligestillingsudvalg, Dorit Otzen, Exitkollegiet og Svanegrupperne, og Hanne Helth, talsperson for 8. marts-initiativet.

29.6.12
Kan sex-arbejdere tale?
Kronik af Christian Groes-Green. De højtråbende debattører burde i stedet bruge deres energi på at hjælpe sexarbejderne med at få mulighed for at fremsætte deres egne synspunkter.

8.7.12
Korsridderen Groes-Green
Modsvar til Christian Groes-Greens kronik af talsperson Hanne Helth
 
9.7.12
Nye løsninger for sexarbejdere
Svar til Hanne Helths modsvar af Christian Groes-Green.

11.6.12

Meld ud om købesex, Elbæk
8. marts-initiativets læserbrev i Information om købsex og EM i fodbold.

31.1.12
Sexkøberne volder skade
Indlæg i Politiken af talsperson for 8. marts-initiativet Balder Mørk Andersen kan downloades nedenfor.

Download

5.12.11
Ligestillingsminister Sareen kørte en virkningsløs kampagne mod kvindehandel, 'Ud med bagmændene'. 8. marts-initiativet havde denne kommentar i Jyllands-Posten om sexkøbere.

30.11.11
Vi stiller i et indlæg i Politiken den nye ligestillingsminister spørgsmålet: Hvad med kvinderne, Manu?

Download

5.3.11
Kom ind i debatten, Lykke Friis
8.marts-initiativets svar på ligestillingsminister Lykke Friis' opfordring til mænd om komme ind i kampen om ligestilling og ligeværd kan downloades her.

Download

13.4.11
Hør interviewet med 8. marts-initiativets talsperson Hanne Helth i P1 Apropos om prostitution, kriminalisering af sexkøb og 8. marts-initiativets arbejde.

11.10.10
DR - DrengeRøve?
DR 21 Søndags dækning af prostitutionsområdet den 10. oktober 2010 var så skæv, at vi måtte spørge os selv, om drengerøvsstyrede redaktioner har en skjult agenda om at sikre et fortsat marked af lettilgængelige prostituerede. Det kom der en del presse ud af ...

Udsendelsen og talsperson fra 8. marts-initiativet, Hanne Helths, udtalelser i P4-nyhederne den 11. oktober 2010 er ikke længere i DR-arkivet. Nedenfor kan du læse vores pressemeddelelse 'DR - DrengeRøve?' og den debat, der fulgte i Politiken.


Læs 8. marts-initiativets debatindlæg i Politiken 14.10. 2010 og souschef Jacob Kwon Henriksen fra DR Nyhedernes svar den 20.10.

Download 8. marts-initiativets pressemeddelelse Download J. Kwong Henriksens svar Download 8. marts-initiativets replik til Kwon Henriksen

5.10.10
Alfonser og bagmænd skal ikke legaliseres

SIO's indlæg, "Vi har ingen rettigheder", kan læses her
Balder Mørk Andersens modindlæg i Politiken kan læses her

12.6.10
Big mother vil forbyde det frække
skriver Henrik List, der postulerer, at feministerne dominerer i kulturkampen over de frisindede. Du kan læse talsperson Hanne Helths svar til Henrik List nedenfor. Svaret blev bragt i Politiken 17.6. 2010.

Download

15.4.10
Bilateral bollebistand eller selvbestemmelse?
Talsperson Balder Mørk Andersen udtaler sig til KVINFOs webmagasin om prostitution og ulighed.

5.11.09
Kvindeorganisationer kræver svar af ministre
DR's artikel om 8. marts-initiativets henvendelser til klimaminister Connie Hedegaard og justitsminister Brian Mikkelsen om prostitution i forbindelse med klimatopmødet i København.

Maj 2009
Den svenske sexkøbslov virker
Jeg tror ikke, at vi var forberedte på, hvor positive effekterne af sexkøbsloven ville være, når det gælder menneskehandel. Personer, som står bag den organiserede kriminalitet i Estland, har opgivet Sverige som et marked. Dette bekræftes også af estisk politi. Naturligvis er det ikke sexkøbsloven alene, som er årsag til dette, men også det, at politiet virkelig arbejder med at bekæmpe sexhandel på alle niveauer, siger Kajsa Wahlberg, politiinspektør og national rapporteur om menneskehandel i Sverige.

Download
PRESSEMEDDELELSER 

7.3. 2017
Hoteldirektører på Vesterbro mod købesex


Guldsmeden Hotels v/Sandra Weinert og Kirsten Aggersborg: I de mere end 10 år, vi har drevet hotel på Vesterbro, er sexhandlen og utrygheden kun blevet værre. Vi driver et bæredygtigt hotelkoncept. Derfor kan vi ikke stiltiende se på, at prostituerede mennesker, som er psykisk eller socioøkonomisk sårbare, behandles som en vare, der kan købes. Det er alt andet end bæredygtigt, og vores opgave som samfund er at fortælle hvorfor.' ...

Download pressemeddelelsen

 27.2.14.

Regeringen bør genoptage forslaget om at kriminalisere køb af sex
Den 26. februar 2014 vedtog Europa-Parlamentet en resolution der slår fast, at prostitution er vold mod menneskelig værdighed og rettigheder og en barriere mellem lighed mellem kønnene. 
Resolutionen blev vedtaget med et massivt flertal, idet 343 stemte for, 139 stemte imod og 105 afstod fra at stemme. I 8. marts-initiativet hilser man resolutionen varmt velkommen ...

Download

7.3.13
Prostitution er ikke et arbejde. Prostitution er vold mod mennesker.
Den 8.3. 2013 demonsteres der fra Rådhuspladsen i Købehavn og foran Århus Rådhus mod sexisme, sexkøb og sexslaveri.

Download

3.2.13
DR's dramserie Borgen - FUP eller FAKTA?
Borgen er fiktion. Men serien foregiver at være så virkelighedsnær som muligt. Burde man så ikke kunne forvente, at størstedelen af de faktuelle oplysninger stemte? Jo. Det gør de ikke i Borgens afsnit om prostitution.

Skriv en tekst her
Download

21.11.12
Regeringen understøtter sexkøb
8. marts-initiativet retter en skarp kriitk mod regeingens afvisning af at begrænse prostitution og kvindehandel ved at forbyde køb af sex ...

Download

Prostitution under EM: Hvor er de modige politikere i den sag?
Undersøgelser viser, at mange mænd starter med at købe sex, når de er i udlandet.
EM-slutrunden foregår i to lande, der begge har store nationale sexindustrier. Der foregår også en livlig kvindehandel fra ...

Download

5.3.12
Vi venter. Også på regeringen.
I anledning af kvindernes internationale kampdag er der demonstration fra Rådhuspladsen den 8. marts kl. 16.30. Hvornår handler regeringen socialt ansvarligt og forbyder sexkøb?

Download

22.1.12
Sexkøberne volder skade
Socialstyrelsen og SFI bidrager med deres seneste udgivelse ’Vejen ud’ til debatten om prostitution.  Desværre nedtones vold og voldtægt i prostitution i den nye udgivelse ... 

Download

3.1.12
Statsministerens kvindelige pligter
 Den 1. januar holder statsminister Helle Thorning-Schmidt sin første nytårstale. Første gang for en kvinde i Danmark. Samme dag bringer BT i et 20-siders tillæg ’Joannas vej til helvede’ historien om polske Joannas ødelagte liv efter at have betjent danske mænd med sex som prostitueret gennem 4½ år.

Download

7.12.11
Prostitution under EM: DBU bør lægge pres på UEFA
EM-slutrunden i herrefodbold juni 2012 foregår i Polen og Ukraine. Tusindvis af fodboldfans, hvoraf de fleste er mænd, vil valfarte til de to lande for at feste og se fodbold. Mange vil desværre også benytte lejligheden til at købe sex ...

Download

6.3.11
Ren røv at trutte i
Den omfattende prostitution og menneskehandel er tidens værste tegn på manglende ligestilling, og derfor er det så væsentligt, at lade det spørgsmål spille en central rolle på kvindernes internationale kampdag ...

Download

20.6.10
Prostitution er ikke et arbejde
En vietnamesisk enlig mor er blevet aktiveret som prostitueret gennem det kommunale jobcenter i Slagelse.

Download
28.10.10
Prostitution og vold
DR har nu i flere omgange skildret, hvor godt danske prostituerede trives i bordelprostitution – senest i DR-dokumentaren ”Det her luderliv”. De veldokumenterede konstateringer af, hvor udsatte prostituerede er for bl.a. vold og andre overgreb fra sexkøbere, har desværre været helt fraværende i formidlingen.
Download

11.10.2010
      DR - DrengeRøve?
 Debatten om sexkøb i Danmark dækkes til tider så skævt af den danske presse, at man må spørge sig selv, om drengerøvsstyrede redaktioner har en skjult agenda om at sikre et fortsat marked af lettilgængelige prostituerede. Søndag aftens dækning i DR’s 21-Søndag var desværre ingen undtagelse.
 


      

Download

10.11. 2010
             DR Dokumentar om kvindehandel - igen uden sexkøbere
D
ebatten om udnyttelsen i prostitution har heldigvis bidt sig fast. Gårsdagens dokumentar "Mission Kvindehandel", sendt på DR, var således endnu et nødvendigt bidrag til belysningen af prostitution og kvindehandel i Danmark. Men i 8. marts-initiativet savnede vi noget centralt: Hvor var sexkøberne henne? 

Download

12.4. 2010
Servicestyrelsen misinformerer befolkningen om prostitution

Download

4.3. 2010
Mændene bruger kvindedag til kamp mod køb af sex

Download

4.3. 2010
På 100-års-kampdagen forenes kønnenes kræfter

Download

8.12. 2009
Sexual climate change now!

Download
Skriv en tekst her
Skriv en tekst her
Kontakt: ottendemarts@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net