Presse/fagblade

7.4.13
Georgina Beyer, en tidligere prostitueret, der stod i spidsen for, at New Zealand gav de prostituerede såkaldte rettigheder ved at legalisere bordeldrift og udstede licenser, erkender nu, at hun tog fejl: Jeg var naiv, da jeg liberaliserede prostitution.

Januar '13
New Zealands premierminister John Key siger i november 2012, at den new zealandske prostitutionsreform ikke har virket efter hensigten, idet gadeprostitution er steget, lige som salg af mindrårige i prostitution er steget. Her kan du læse, hvad han svarer under spørgetiden i parlamentet om problemet med mindreårige i prostitution.

April '11
Chinese prostitutes worry sex industry
Når sexindustrier legaliseres, skaber det en stor illegal industri, der gemmer sig bag de licenserede bordeller. Det er bl.a. sket i Holland og Tyskand. Nu ser man de samme virkninger i New Zealand. At gøre prostitution til et erhverv er bevisligt ikke en metode til at sikre prostituerede rettigheder, men til at sikre bagmænd og menneskehandlere bedre indtjeningsmuligheder.
 
 

NEW ZEALAND 

Forskning

2008
Det new zealandske justitsministeriums evaluering af landets prostitutionsreform: 'Report of the prostitution Review Law Committee on the Operation of the Prostitution Reform Act 2003'. (2008)

Du kan downloade rapporten og underrapporter til den nedenfor. I højre side finder du 8. marts-initiativets gennemgang af den new zealandske lovgivning og dens effekter på dansk.

Download evalueringsrapporten

Hvis du vil vide hvordan situationen i virkeligheden er i New Zealand, kan du gå til vores konferencehjemmeside www.grossefreiheit.dk og se videoklippet med oplægget af Debbie Baker fra NGO'en Streetreach. Debbie Baker sad i regeringens evalueringskomité i 2008. Debbie Baker leder et værested for prostituerede i Auckland.

 

Andet

Januar´13
8. marts-initiativets grundige gennemgang af den new zealandske prostitutionsreform fra 2003, evalueringen og reformens effekter:

Modellens konsekvenser er anderledes end det glansbillede, der tegnes af den new zealandske model i danske medier. Den new zealandske sexindustri er stort set uden for myndighedernes kontrol, og ingen har oversigt over omfanget af menneskehandel.

NGO'er påpeger, at gadeprostitutionen er øget, og at salget af mindreårige også er øget. Myndighederne anerkendte på evaueringstidspunktet ikke dette, lige som de ikke anerkendte, at landet har handel med kvinder. I dag, 5 år senere, indrømmer premierministeren, at reformen stort set ikke kan siges at have haft effekt på det, der var hensigten at den skulle afhælpe. Læs artiklerne med premierministeren i venstre spalte af denne side. Georgina Beyer, der stod i spidsen for legaliseringen, erkender også nu, at hun var naiv. Reformen har bl.a. betydet, at gadeprostitutionen er vokset markant.

Den eneste reelle bedring i de prostitueredes situation ser iføgle rapporten ud til at være, at de ikke længere anses for at være kriminelle, når de prostituerer sig. Samtidig beretter de om vold og overgreb, ikke bare fra sexkøberne, men også fra bordelejernes side.

Download analysen af den new zealandske undersøgelse
Kontakt: ottendemarts@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net