Presse/fagblade

7.4. 2010
Why the game’s up for Sweden's sex trade
Den kvinde, der stod i spidsen for, at New Zealand gav de prostituerede såkaldte rettigheder ved at legalisere bordeldrift og udstede licenser, erkender nu, at hun tog fejl: Jeg var naiv, da jeg liberaliserede prostitution.

29.3. 2010
England har taget hul på kriminaliseringen af sexkøb. Det er nu blevet forbudt at købe sex af kvinder, der er under tvang i prostitution. Læs artiklen fra den norske avis Klassekampen "Ny lov tar horekunder" om det engelske tiltag.

10.3. 2011
Hvad er resultaterne af at gøre det forbudt at købe sex?
Læs artiklen fra Internetavisen The Solution Journal 'The Swedish Approach: A European Union Country Fights Sex Trafficking' om sexkøbslovens virkning og historie. 

SEXKØBSLOVGIVNING 

Forskning

December 2011

Prohibiting Sex Purchasing and ending Trafficking: The Swedish Prostitution Law, Max Waltman, PhD ved Stockholms Universitet, Statsvidenskab. En analyse af den svenske sexkøbslov, hensigter og effekter.

Juli 2010
Efter 10 år kom den endelig - den svenske evaluering af den nu 10 år gamle lov, der gør det forbudt at købe sex i Sverige.

Evalueringen viser, at loven er en succes. Den har halveret gadeprostitution, og den har ikke fået indendørsmarkedet til at vokse mere end i de andre nordiske lande. Og så har den ændret befolkningens holdning til det at købe sex. Mere end 70 pct. af befolkningen støtter loven, også den borgerlige regering, som oprindelig stemte imod dens indførelse.Loven er kommet for at blive, og rigsadvokat Anna Skarhed, som har stået i spidsen for evalueringen, foreslår bl.a., at straffen for sexkøb nu forhøjes.

Du kan læse Børsens artikel om evalueringen her
Du kan læse Ekstra Bladets artikel om evalueringen her
Du kan læse en sammenfatning af evalueringen her
Du kan også downloade hele rapporten nedenfor. 

Download

"Politiets håndhevelse av sexkjøpsloven", Politihøgskolen, 2009.

Download

Talepapir fra den svenske nationale rapportør om menneskehandel, Kajsa Wahlberg, Rikspolisen, konference om trafficking, Italien, 2008.

Download

Talepapir af den svenske nationale rapportør om, menneskehandel, Kajsa Wahlberg, Rikspolisen. Fra oplæg ved konference i England, 2008.

Download
 

Andet

FAKTAARK

Læs om de gode svenske erfaringer med at forbyde køb af sex. Erfaringer, der afliver de mange myter og fordomme, der spredes i danske medier de seneste år. Læs faktaarket eller download vores folder om lovens resultater nedenfor.

Faktaark Folder om sexkøbsloven


Oktober 2012
Combatting Sex Trafficking: Reducing Demand for Prostituted Persons, Information Fact Sheet,
Exodus Cry
 - giver et rigtig godt overblik over resultaterne af at indføre et forbud mod at købe sex i forskellige lande samt et overblik over konsekvenserne af IKKE at sætte ind over for efterspørgslen.

Download
Kontakt: ottendemarts@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net