Program 

Foredrag i Lille VEGA kl. 16-19

Jens Høvsgaard, journalist og forfatter, fortæller om kampen mod kvindehandel med udgangspunkt i sin bog ”Solgt til sex”. Der bliver mulighed for at købe bogen i 8. marts-initiativets bogstand.

Denise Marshall, direktør for The POPPY Project i London og Liz Law, medlem af den Europæiske Kvindelobbys forretningsudvalg, kommer med ny inspiration i arbejdet med prostitution og kvindehandel i deres workshop ”Prostitution og handel med kvinder – er de nået længere andre steder?” - de gode eksempler fra England og et europæisk input til forståelse af prostitution.

Kirstine Holm Schultz og Annette Bjerre Ryhede, cand. com., RUC, vil med udgangspunkt i deres speciale ”Hvor blev kunden af?” komme med deres analyse af den kogende prostitutionsdebat anno 2008. Hvad er tendenserne? Hvilke forskellige perspektiver på prostitution kommer frem i debatten? Og hvad kæmpes der om?  

Kunst i Lille VEGA

Billedkunstner Mari Tornøe (1973) bor og arbejder på Vesterbro. Mari maler figurativt og ud fra overordnede temaer som identitet, integritet, livsstil, kønsroller, samfund/mediepåvirkning etc.

Mari maler med udgangspunkt i eksistentielle grundvilkår. Hendes malerier forestiller kvinder/ kvindekroppe malet i tomme, triste byrum. Hun er optaget af kvinders, de prostituerede og handlede kvinders, placering i en samfundsmæssig kontekst. Hun reflekterer over, hvilke følelser og livsoplevelser kvinderne må have, og prøver at gengive disse i sine værker.
Mari mener, at der er meget stort fokus på kvindelige kropsidealer og kvindekroppen som en salgsvare – der er en udbredt tendens til, at man fjerner sig fra intellekt og personlighed. Mari Tornøe vil med sine værker, gerne opfordre beskueren til refleksion og stillingtagen, og lægger i sine titler op til subjektive fortolkningsmuligheder.

Læs mere på Mari Tornøes facebookprofil og i Vesterbrobladet 2009, uge 5, her

Bands i Lille VEGA

CATBIRD
Billie Koppel og Frank Hasselstrøm begyndte at lave musik sammen i 2001 under navnet Catbird og har foreløbigt kastet to anmelderroste album af sig, hvoraf den seneste ”Among Us” kom på gaden i efteråret 2008.

Hvor debuten var elektronisk anlagt med udadvendte poptoner, vender Catbird på det seneste album blikket indad i en mere organisk musikalsk indpakning, der succesfuldt sætter Billies længselsfulde stemme i centrum.

Teknisk er Billie en sangerinde, der ikke er mange af i Danmark, og synger ganske enkelt berusende smukt og sanseligt. Makkeren Frank Hasselstrøm, har gjort sig bemærket med musik til flere danske film, teaterforestillinger og symfoniorkestre – bl.a. nyarrangerede han musikken til ”Dødens Triumf”, da forestillingen blev opført på Østre Gasværk.

Catbird har tidligere vakt opmærksomhed som Ugens Uundgåelige på P3, nomineringer til to Danish Music Awards samt DR´s P3 Guld ”Årets Nye Navn” i forbindelse med udgivelsen af deres debutalbum ”Sliding From The Moon” fra 2003.

For mere information se bandets hjemmeside og my space-profil


AndyOP

Den 25-årige rapper har på få år slået sit navn fast som professionel musiker. Samtidig har han udfordret de etablerede navne og gjort op med bling-bling og gangsta-glorificering i dansk rap. Indholdet i musikken spiller en afgørende rolle, og rapperen er ikke bange for at tage stilling. Engagementet skinner igennem i koncertforedraget ”The Message”, der blander live-rap og foredrag om ghettodannelse og integration – med inspiration i rapperens egen baggrund – et foredrag, som AndyOp har besøgt mere end 40 folkeskoler med.

I januar 2008 udsendte den karismatiske rapper sit debutalbum, Â�Nærmest PerfektÂ�. Pladen fik flot omtale og massiv medieopmærksomhed. ”Hiphop-kulturkampen er i gang”, rapper AndyOp på nummeret Â�OpsangÂ� og konkluderer, at noget nyt er på vej. Forberedelserne af det næste album er i gang, og det helt store gennembrud er på trapperne.

For mere information se Andys hjemmeside og my space-profil

AYOE ANGELICA

Den dansk-etiopiske kvindelige jazz/soulsangerinde Ayoe Angelica udgav sin debutplade ”I’m amazed” sidste år. I samarbejde med produceren Mads B. B. Krog (Plateaux Techniques) har hun skabt et yderst personligt udtryk i et musikalsk grænseland imellem støvet electronica, lo-fi jazz og melodisk soul i et stemningsfyldt lydunivers, hvor akustisk gulvbas og bulet FlugaBone blandes med Gameboy-lyde og analoge trommemaskiner.

I samspil og i kontrast hertil ligger Ayoes kælne og underspillede vokal stærkt og forførende i front. Albummet har høstet stor begejstring blandt anmeldere, og JazzNyt skrev“ stilmæssigt kan det sammenlignes med det, man kender fra sangerinder som Erykah Badu og India.Arie.”

Til livescenerne har Ayoe samlet et lille hold musikere, og sammen turnerer de med albummets numre i en intim og mere akustisk night club-udgave.

For mere information se Ayoes hjemmeside og my space-profil


SØSTERSOLIDARITET

Søstersolidaritet er et band med rod i Kvindehuset i Gothersgade. Bandet består af Ditte Hansen, Lisbeth Jørgensen, Maria Strand og Marianne Hall Christensen, hvis skønne stemmer og guitarspil genopliver kvinde/lesbiske sange som "Vampyren", "Kvindelandet" og Femøsangen "Bølgerne".

Gruppen har indspillet en cd, "Rødstrømperne", med sange fra 1970'erne, som hermed har fået nyt liv. Søstersolidaritet er femikult, når det er bedst.

For mere information se Søstersolidaritets hjemmeside


UNDERBO/OVERBO
Underbo/Overbo er improviseret, håndspillet electronica. Ingen laptops, kun maskiner. Stilen er chillet, og tonen er mørk. Der er ingen plan – det, der sker, sker her og nu. Underbo/Overbo består af Kristian Nørgaard (ex-Tiger Tunes, m.v.) og Jens Christian Madsen (Sparkling m.v.).

For mere information se denne facebook-profil


dameUlove

dameUlove er et kollektiv med en feministisk agenda, der har arrangeret koncerter og events i 5 år, og vil i Lille Vega spille festlig og feministisk musik.

dameUlove har en vision om dels at fremme eksponeringen af, og samarbejdet imellem, nyskabende kvindelige kunstnere inden for musik og kunst, dels at skabe en platform for en scene, der før ikke havde et samlingspunkt i København. dameUlove skaber gerne en helhedsoplevelse gennem f.eks: interaktion mellem punk & graffiti, elektro & art videos, rebelsk guitarrock & installationer, avantgardepop & fotokunst. Med andre ord: der sættes fokus på kvindelige kunstnere, der har et nyskabende/anarkistisk/futuristisk/oprørsk – eller bare eminent cool – udtryk inden for formerne musik og/eller visuel kunst.

For mere information se damens hjemmeside
Credits 

8. marts-arrangementet er støttet økonomisk af

Indre By Lokaludvalg
Vesterbro Lokaludvalg


Tak til


Mette Rasmussen, grafiker, for at lave plakat, løbeseddel og webside
Se hjemmeside


Mette Clausen, Sine Høffding, Tina Kraft og Siri Vilbøl for at lave 8. marts-øreringe
Se hjemmeside

Jannie Lund for at lave musik til demonstrationen
Se my space-profil

 

Fagforbundet 3F for at trykke 8. marts-løbesedler
Se hjemmeside

Eks-Skolens Trykkeri for at trykke 8. marts-plakater til en favorabel pris
Se hjemmeside

Gertrud Thisted Højlund, journalist, for at være konferencier

Se blog

Jens Høvsgaard, journalist og forfatter, for at holde foredrag om kvindehandel
Se hjemmeside

Annette Bjerre Ryhede, cand. comm., for at holde foredrag om prostitutionsdebatten

Se hjemmeside

Kirstine Holm Schultz, cand. comm., for at holde foredrag om prostitutionsdebatten


Liz Law, European Women’s Lobby, for at holde workshop om prostitution og kvindehandel

Se hjemmeside

Denise Marshall, the POPPY Project, for at holde workshop om prostitution og kvindehandel

Se hjemmeside


Mari Tornøe, billedkunstner, for maleriudstilling
Se hjemmeside


Kvindefotogruppen foQus

Eina Berg, fotograf, for diasshow og fotos
Anita Corfixsen, fotograf, for diasshow og fotos


Mads Eskesen, fotograf, for fotos

Se hjemmeside

Pernille Rosenkrantz-Theil for at holde tale

Se blog


Villy Søvndal (SF) for at holde tale

Se blog


Marion Pedersen (V) for at holde tale
Se hjemmeside


Catbird for at spille
Se hjemmeside


AndyOp for at spille
Se hjemmeside

Ayoe Angelica for at spille
Se hjemmeside

Underbo/Overbo for at spille
Se facebookprofil

Søstersolidaritet for at spille
Se hjemmeside

dameUlove for at spille
Se hjemmeside

Kontakt: ottendemarts@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net