2 gode grunde til at en god seng giver et bedre sexliv

2 gode grunde til at en god seng giver et bedre sexliv

Kniber det med den gode sex? Måske er lysten der ikke rigtig?

Er det tilfældet, så er du og/eller din partner bestemt ikke de eneste. Tværtimod går de fleste parforhold gennem perioder med større og mindre gnist.

Heldigvis er der gode råd at hente i denne guide. Vi vil nemlig anbefale, at du tager et kig på din seng, hvis sexlivet halter. For måske giver sin seng rigtig ringe forudsætninger for et godt sexliv. Hvordan dette så hænger sammen kan du blive langt klogere på, hvis du læser videre.

Tip: Brug for hjælp til at finde de bedste senge på markedet? Så læs med på Sengeguruen.dk, som har samlet en række guides til forskellige sengetyper såsom kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

1. God søvn giver dig mere sex drive

Mange af os har nok hørt sætningen: “Nej skat, jeg er lidt træt i aften” – og den er god nok. For dårlig søvn går ud over sexlysten.

… Og det er vel egentlig ikke så underligt. For dårlig søvn går generelt ud over vores velvære. Derfor er det vigtigt, at du prioriterer din søvn, hvis du generelt vil have mere energi tilbage i dagligdagen.

Der kan være flere grunde til, at du sover dårlig. Alt andet lige er sengen dog fundamentet for din søvn – og derfor et oplagt sted at starte.

Mange underinvesterer dog i deres seng, hvilket er en stor fejl. Vi mennesker har nemlig i gennemsnit brug for otte timers søvn hver nat. Det vil sige, at omtrent en tredjedel af vores liv bør tilbringes i sengen.

Men hvad er en god seng på? Jo, her er der flere ting, du kan se på. Først og fremmest skal madrassen naturligvis være i orden. Når du vælger din madras, er der særligt to ting du skal se på: Nemlig antallet af komfortzoner, og hvor fast madrassen er.

Komfortzoner er et udtryk for de zoner, som en sengs madras er delt op i. Forskellige kropsdele kræver forskellig støtte, og derfor er det vigtigt, at du får valgt en seng, som har et fornuftigt antal komfortzoner. Læg derfor mærke til hvor mange komfortzoner din seng har (et godt tal er mellem 5 og 7) og så igen, hvor mange fjedre, der er per kvadratmeter i sengen.

Ydermere bør du tænke over, hvor fast en madras du får valgt. Generelt har vi en tendens til at vælge madrasser, som er en lille smule for bløde. Grunden til dette er, at en blød madras ofte føles mere behagelig, idet du smider dig i den. I virkeligheden bør du dog vælge din madras ud fra, hvad der er mest behageligt over en periode på de otte timer.

Fastheden du bør vælge afhænger af din vægt og så naturligvis dine præferencer.

2. Det er dejligere at hygge på en god seng

Nu har vi skrevet en masse om, hvordan en god seng kan bidrage til en bedre søvn… Som så igen vil give mere energi – hvilket skaber danner forudsætningerne for en større sexlyst.

Og det er alt sammen meget godt. Men hvad så med selve akten?

Jo, her betyder sengen naturligvis også noget. Uanset hvor vilde og eksperimenterende vi måtte foregive at være, så foretrækker de fleste af os nok – i hvert fald i længden – at dyrke sex i vores seng. Derfor er det heller ikke uden betydning, at din seng er en solid platform, så at sige.

Særligt vigtigt her er det, at du har en robust seng. For der er jo intet værre end en seng, som knirker, knager og flytter sig godt og grundigt rundt.

En robust seng hænger igen typisk sammen med kvaliteten. En kvalitetsbetonet seng vil nemlig typisk veje mere end en billigere, mere skramlet og let seng.

Ydermere bør du tænke over komforten ved din seng. Jo fastere din seng er, jo mindre vil I have tendens til at synke ned i den. Dette giver mere bevægefrihed, som igen kunne gøre visse stillinger lettere at have med at gøre.

Skriv et svar