3 gode grunde til at bruge kondom

Er du ikke god til at huske at bruge kondom, kommer vi her med et par grunde til, hvorfor det er en god idé at have det med dig.

Læs mere om termotøj baby her.

Undgå at blive gravid

For det første er det jo en god idé at bruge kondom, hvis I gerne vil undgå, at kvinden bliver gravid. Det er klart, at der stadig er en minimal risiko for, at det sker, selvom I vælger at gøre brug af kondom, men det er uden tvivl meget mere sikkert at gøre brug af kondom, hvis I ikke ønsker at blive gravide her og nu. Derfor er det en god idé at bruge den form for beskyttelse fremover, når du har sex, så der ikke ender med at komme en uønsket graviditet ud af det.

Så behøver kvinden ikke nødvendigvis at bruge prævention

Hvis manden vælger at bruge kondom, kan det også fritage kvinden for at gøre brug af prævention. Hvis der fx er tale om et par, er det jo værd at tale om, hvorvidt det er bedre at bruge kondom under sex, i stedet for at kvinden skal gøre brug af fx p-piller til at holde styr på sin prævention. P-piller ændrer jo kroppen og hormonerne, hvilket man ikke ligefrem kan sige om et kondom. Så det er da værd at have en snak om, hvis kvinden i forholdet lige nu er på p-piller bare på grund af funktionen som prævention.

Du minimerer risikoen for kønssygdomme

Sidst, men ikke mindst, minimerer du jo også risikoen for at få kønssygdomme. Det kan være en fordel, hvis du har flere forskellige partnere, og du gerne vil undgå at få en eller flere former for kønssygdomme. Skulle uheldet ske for dig, er det jo bare at komme til lægen med det, men det vil jo være bedre, hvis der slet ikke var behov for en tur til lægen. Så gør gerne brug af kondom, hvis du er usikker på, om din partner kan have en kønssygdom. Så er du på den sikre side, når du skal have sex.

Skriv et svar