Derfor er det vigtigt at bruge prævention

Det er vigtigt at bruge prævention, når man dyrker sex. Især hvis man ikke har en fast partner, og derfor ikke kan vide sig sikker på, at de forskellige sexpartnere er fri for diverse sygdomme, og for at undgå at blive befrugtet.  

Gå aldrig ned på kvaliteten

Selvom den bedste løsning på prævention uden tvivl er kondomer, i og med, at de beskytter for både graviditet og sexsygdomme, er der desværre det problem, at de kan springe, hvis de ikke bliver sat ordentligt på, eller hvis kvaliteten ikke er i top. Hvis dette er tilfældet, ender man alligevel der, hvor man skal til at forholde sig til, hvad man så skal gøre, for man vil nødig tage en chance, når det handler om at sætte liv i verdenen. For at undgå at nå dertil, skal man huske at købe de bedste kondomer, når man skal købe dem. På den måde mindsker man chancen for at ende ud i svære, etiske spørgsmål.

Eksperimentér med kondomernes funktioner

Der er mange, der kan have det svært ved at gå tilbage til kondom som beskyttelse, hvis man i længere tid har haft en sexpartner, hvor man ikke brugte den form for prævention. Derfor kan det også være lidt for nemt sommetider at tænke, at uheldet ikke sker for en selv, og dermed hellere vil tage en chance end at påføre et kondom. Måske er det her, man skal begynde at eksperimentere med kondomerne, for det er ikke så sort/hvidt. Der findes nemlig også kondomer, der har funktioner, så hvis man begynder at tænke i de baner, kommer kondomerne også til at have en indflydelse på stimulansen. Man kan fx få nogle med riller og knopper på, der virkelig kan tilfredsstille partneren, når der dyrkes sex. For at pifte stemningen lidt ekstra op, kan man købe kondomer med aromaer og farve, så sexlysten bliver tændt for. Der er en hel verden, der venter på at blive udforsket, så det er bare med at undersøge markedet og finde ud af, hvad der fungerer bedst for jer.

Forventningsafstem for sikkerheden

Nogle sexsygdomme forsvinder ved blot en indtagelse af en pille, men andre er sygdomme, man må affinde sig med at have resten af livet – nogle dog periodevist. Men om ikke andet vil man helst undgå at få en sexsygdom, hvis man kan det. For at undgå det skal man selvfølgelig som udgangspunkt altid bruge prævention – også hvis det er en uforpligtende, fast partner, man dyrker sex med. Man kan altid lave en aftale om, at begge parter bliver tjekket for sygdomme og efterfølgende kun har sex med hinanden. Denne aftale vil gøre det sikkert at dyrke sex med anden form for prævention.

Skriv et svar