Din guide til udendørs maling

Når sommeren banker på døren, melder der sig en masse projekter ude i haven. Der er ting der skal fikses, efter den hårde vinter, og det kan være lidt hyggeligt at gå og fumle lidt med de her projekter gennem sommeren. En ting der oftest skal fikses efter vinteren, er udendørs maling. Malingen begynder at skalle eller er blevet forældet af regn og sne, og det er ikke et kønt syn. Men dette er ikke uundgåeligt. Udendørs maling kan nemlig holde rigtigt længe, hvis blot man ved hvordan man skal bruge det ordentligt. Der er mange, der bare maler med udendørs maling uden at tænke videre over det, fordi de tænker at udendørs maling betyder, at det er ekstra holdbart, men man skal altså stadig sørge for at tage de rigtige forbehold. Du kan finde maling til udendørs brug her: https://www.maler-maling.dk/maling-udendoers 

Det gode underlag  

Der er selvfølgelig mange forskellige ting man kan male med udendørsmaling. Der er træmøbler, fliser, metal og en hel masse andet, men ligegyldigt hvad man maler, så er det vigtigt at man sørger for den rigtige base. Til mange af disse kan man nemlig finde speciale primer, der har det formål at gøre materialet klart til at blive malet, og det kan forlænge levetiden af malingen med mange år. Hvis man skal male træ, er det smart at lige benytte sandpapir inden man maler sådan, at malingen kan sidde bedre fast. Det er lidt mere tidskrævende at skulle tage de her forbehold men til gengæld, kan man så slippe for at skulle male om hvert år, og bare nyde at ens maling forbliver pæn hen over vinteren.  

Vælg den rigtige maling  

For at malingen skal kunne blive på, så er det også vigtigt, at man vælger den rigtige maling. Som sagt før er der mange ting man kan male, og derfor skal man sikre sig at netop den udendørs maling man har, er tilpasset det materiale man skal male. Der findes træmaling, der er lavet til udendørs brug, og der findes tagmaling, og alle mulige forskellige, som man skal huske at kigge på når man skal male et eller andet udenfor. Der findes selvfølgelig også mange forskellige mærker, og her er det lidt hip som hap, hvad man vælger. Man kan altid læse grundigt op på de forskellige malinger for at se, hvor meget de kan klare, og hvor længe de cirka kan holde, men man ved ikke, hvor godt malingen holder, før man har prøvet den. Man kan altid google sig lidt rundt på nettet for at se, om man kan finde en god en. 

Pas godt på dine malede ting 

For at få malingen til at holde længere, er det også vigtigt, at man ved, hvordan man skal passe på den. Når det bliver vinter, er det nemlig en rigtig smart ide at skåne malingen fra frost og fugt. Det kan man blandt andet gøre ved at tage en presenning og ligge hen over gennem vinteren. Det kan man gøre på de malede træmøbler blandt andet, men det kan være lidt svært at gøre, hvis man har malet taget.   

Skriv et svar